Passie voor muziek:

Muziek maken is passie, pure liefde. Ook al is het misschien hobby matig, je brengt al snel heel veel tijd door in je eigen home studio. Deze uren doorbrengen voel je dan in je rug, in je armen, je benen en billen. Nog lastiger is het om zittend gitaar te spelen. Sommige gitaren, zoals een Gibson gitaar of een basgitaar zijn behoorlijk zwaar. Dat vooral het gewicht in de body zit van de gitaar heeft de gitaar dan ook steeds de neiging om “achterover “ te willen vallen of glijden, van je schoot af. Een normale bureaustoel biedt je daar dan ook geen enkel ondersteuning in. Hierdoor moet je tijdens het spelen steeds rekening houden met je gitaar op schoot, onbewust een heel ongemakkelijk fenomeen welke ook kan leiden tot vermoeidheid in je rechter bovenarm, hetgeen je gitaarwerk negatief zal beïnvloeden.

Eigen ontwerp stoelen van Studio At Work:

Studio At Work heeft daar goed over na gedacht. De stoelen van Studio At Work zijn ontworpen voor de ( bas)gitaristen/muzikanten welke zittend willen werken in hun Home studio.
De stoelen van Studio at Work zijn extra gevuld op specifieke plekken in de stoel waardoor de ondersteuning in de rug, nek en lenden beter wordt.
Ook zijn de zijwangen naast de zitting van de stoelen van Studio At Work zo vorm gegeven met daarin extra vulling, waardoor de onderzijde van de body ( zwaarste punt) van de gitaar rust op deze zijwang. Hierdoor is de gitaar perfect in balans in gewicht verdeling, waardoor je niet constant het gevoel hebt dat je hals omhoog wilt of de gitaar van je schoot af wilt glijden.
Deze speciaal op maat ontworpen onder steunende zijwangen geven je dan ook de gelegenheid om comfortabel zittend achter je bureau, gitaar te spelen, je handen vrij te maken met gitaar op schoot en de knoppen/ toetsenbord te bedienen.
Gitaar spelen doe je natuurlijk het beste staand natuurlijk maar is in de praktijk niet erg handig in je eigen homestudio. Dit heeft meestal te maken met de beschikbare ruimte maar ook met het feit dat je zelf ook de man van de knoppen bent.

Het ontstaan van het idee:

Wouter Lock, oprichter van Studio At Work is zelf fanatiek muzikant en zit s avonds veel uren in zijn homestudio. Hij merkte dat gitaar spelen zittend vermoeiend was op een normale bureaustoel, vooral de rechter bovenarm, maar ook de spieren aan de achterzijde van de rechter schouder raakte snel vermoeid hierdoor en dit alles gaf een zeurend gevoel van vermoeidheid. Dit gevoel leidde dan ook enorm af en hinderde uiteindelijk ook het gitaar spelen.
Ook het feit dat hij ieder keer de gitaar moest neerzetten om zijn handen vrij te maken om te kunnen werken met de muziek software wekte irritatie. De homestudio van wouter is niet erg groot en is daarom erg onhandig om bij iedere handeling na een opname, de gitaar neer te zetten.
Met staand gitaar spelen had hij er geen last van, enkel de band in de nek voel je dan wel van de gitaar aan het einde van de avond, maar werken met de computer en knoppen bedienen is, in staande positie is niet handig en ook vermoeiend.

Onbalans van de gitaar op schoot:

Wouter merkte dat de gitaar niet in balans op zijn schoot lag tijdens het gitaar spelen. Om te kijken of hiervoor een bestaande oplossing was, heeft wouter eerst in de markt gezocht. Er was geen betaalbare stoel die feitelijk aan zijn wensen voldeed. Geen of geen goede ondersteunende zijwangen, dikke slappe zittingen en rugleuningen waarin je wegzakt, stroeve zwenkwielen, het was het allemaal niet. Daarop besloot Wouter zelf een stoel te maken met lange kussens en deze aan de zijkant te monteren. De hoogte van de zijwangen, de vulling en de schuinte naar buiten toe gericht waren erg belangrijk om de goede ondersteunende zit te maken met de gitaar op schoot. Op basis van deze handgemaakte sample zijn deze Studio At Work stoelen nu geproduceerd.

Het beste uit jezelf halen:

Iedereen wil zichzelf verbeteren en het beste uit zichzelf halen, iedere dag weer. Daarvoor zijn we bereid veel te investeren in onszelf. Een goede gitaar met rand apparatuur met voor jouw het beste geluid. Neem je je eigen muziek op in je homestudio, dan wil je de beste monitor speakers, goed software pakket met geluidskaart etc. alles zodat je zelf goed gemotiveerd blijft en je grenzen verlegd.
Wat echter meestal totaal vergeten wordt is dat een goede werkplek ook een investering is om het beste uit jezelf te halen. Een goede werktafel, de speakers op de juiste hoogte afgesteld met de juiste afstand naar jou gericht. Een goede stoel is ook een van de belangrijkste investeringen investering in je homestudio, waardoor de gitaar goed ondersteund wordt en in balans blijft, waardoor jij het beste uit je gitaarwerk kunt halen. Je zit soms uren in je eigen studio, een goede stoel is gewoon een van de belangrijkste items in je studio.

Waarom een Studio At Work stoel:

  • De gitaar blijft in balans op je schoot liggen door de ondersteunende zijwangen naast de zitting
  • Harde stevige materialen in de zitting, rugleuning en zijwangen
  • Soepele zwenkwielen voor over het tapijt
  • Extra kussen voor ondersteuning in de onderrug zodat je onderrug goed ondersteund wordt
  • Extra kussen op nekhoogte waardoor je bovenrug/ nek goed ondersteund wordt
  • Een rugleuning welke verder naar voren kan dan een normale bureaustoel waardoor je bij voor over zitten of over je gitaar heen gebogen toch rugondersteuning heb
  • Een comfortabele werkstoel, gemakkelijk in hoogte verstelbaar
  • Gewoon een goede zeer comfortabele studio stoel, met extra 2 ( L & R) los erbij in hoogte verstelbare geleverde armsteunen, welke eenvoudig zijn te monteren, voor als je geen gitaar speelt en een goede betaalbare (studio) werkstoel zoekt